Aerobik

Aerobik

Az aerobik a mai fitness stúdiók meghatározó sportirányzata, az utóbbi évtizedek alatt nagymértékben megváltozott, specializálódott, kialakítva a hétköznapi emberekben egy, az egészséges mozgásról és életmódról való képet. Manapság már számos fajtája létezik és népszerűsödött el a nagyvilágban. Itt a vendégek jó zene mellett, szakképzett edző irányításával és a társaság motiváló erejével, szinte észrevétlenül töltenek el órákat sportolással a fitnesstermekben.

Alakformáló aerobik

Az óra típus magába foglalja azokat az erő-állóképességet fejlesztő gyakorlatokat, melyekkel a teljes test átmozgatása valósítható meg. Az óra 10-15 perces intenzív bemelegítéssel indul, ezután következik 35 – 40 percben az egész testre kiterjedően, a nagy izomcsoportok foglalkoztatásával az izomfejlesztő program. A gyakorlatok végrehajtásához használunk segédeszközöket, kézi súlyzót, gumikötelet, Gymstick-et,  FLEXI-BAR-t, fit-ball-t, soft ball-t, step-et.

Zsírégető aerobik

A rendszeresen végzett közepes intenzitású, aerob tréning lehetőséget ad a test meglévő zsírszövetének csökkentésére. A szervezet, 45 – 50 perc kis, közepes intenzitású mozgás után a folyamatos mozgáshoz szükséges energiát főként zsírból nyeri, ezért a zsírégető órán a terhelés ideje alatt a résztvevők pulzusszámát a maximális pulzusszám 65-70 % (zsírégető zóna) közötti tartományban van, hogy elkerüljük a szervezet idő előtti elfáradását. Ennek megvalósulásáért szükséges a folyamatos pulzuskontroll. Polar típusú órák segítségével a résztvevők optimális terhelése érhető el, ami pontos visszajelzést ad a résztvevők aktuális állapotáról. Az óra gyakorlatanyaga lépéseket, lépéskombinációkat, közepes intenzitású alap koreográfiát, majd az óra utolsó 10-15. percben erősítő gyakorlatot tartalmaz, az izom tónusának fokozása érdekében.

Retro Aerobik

Klasszikus aerobik óra, az óra első felében aerob tréning, az óra második felében a kritikus zónákra megyünk rá. Az órán különböző eszközöket használunk: step lépcső, kézisúlyzó, gumikötél..stb. Kezdőknek és túlsúlyosoknak is ajánlott.

Has-láb-popsi

Kritikus zónák! Ezt az órát mindenkinek ajánljuk, aki imád mozogni, szereti a jó zenét, nem fél a folyamatos terheléstől. Lineáris óravezetéssel, koreográfia nélkül olyan mozgást végzünk, ahol a legkritikusabb izomcsoportokat (has, láb, popsi) dolgoztatjuk meg. Felépítésében és végrehajtásának technikájában hasonlít az alakformáló fitness órákhoz. Kezdőknek és túlsúlyosoknak is ajánlott.